Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ 2012


Θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία – είμαι σίγουρος από τις δεκάδες που κυκλοφορούν – για να συνειδητοποιήσουμε γιατί η Χρυσή Αυγή έφτασε στο 7%, ήτοι στις 450.000 ψήφους Ελλήνων πολιτών (σε… μεραρχίες τους μετράει ο Μιχαλολιάκος!)
Τοποθεσία Άγιοι Ανάργυροι Κορινθίας. Μια κυρία πηγαίνει στο εξοχικό της για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Φτάνει στο σπίτι της και έκπληκτη βλέπει τις κλειδαριές αλλαγμένες και κάμποσους Πακιστανούς να έχουν καταλάβει την ιδιοκτησία της!!! Πρώτο σοκ
Η συνέχεια κωμικοτραγική, αλλά πικρά αληθινή. Η γυναίκα πηγαίνει στην αστυνομία, όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας της λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πρέπει να έχει εισαγγελική παραγγελία για το… αυτονόητο! Δεύτερο σοκ…
Η γυναίκα πηγαίνει στην Εισαγγελία, όπου της λένε ότι και ο Εισαγγελέας δεν μπορεί να κάνει άμεσα τίποτα, μιας και θα πρέπει να υποβληθεί η σχετική μήνυση και να ακολουθηθούν οι – χρονοβόρες – δικαστικές διαδικασίες για… έξωση των «εποίκων»! Τρίτο σοκ
Όσο κι αν ακουστεί παράξενο, τη λύση στην εν λόγω κυρία την έδωσε η… γειτόνισσα. Πήγαινε, της είπε, στον τοπικό σύνδεσμο της Χρυσής Αυγής. Τα παιδιά θα σε βοηθήσουν!
Η γυναίκα, απελπισμένη πήγε στη Χρυσή Αυγή και ακούστε τη συνέχεια. Τρία μέλη της κατέφθασαν στο υπό κατάληψη σπίτι της και με τη γνωστή… πειθώ τους, σε πέντε λεπτά οι Πακιστανοί καταληψίες είχαν πάρει το «τρένο της μεγάλης φυγής»!
Για την ιστορία η Χρυσή Αυγή στην Κορινθία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της – γύρω στο 11% - και πώς να μη το καταγράψει, από τη στιγμή που ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει το ίδιο το κράτος και μάλιστα με «άμεσο» και «αποτελεσματικό» τρόπο.



 Αστικός Μύθος:
Οι αστικοί θρύλοι αποτελούν ιστορίες ή θρύλους —συνήθως φανταστικών— γεγονότων που διαδίδονται μαζικά. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ευρέως διαδεδομένες φήμες. Ωστόσο, δεν είναι απαραιτήτως δημιουργήματα της φαντασίας, καθώς αρκετοί θρύλοι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι αστικοί θρύλοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια με μικρές παραλλαγές. Για τη διάδοση τους είναι συνήθης η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου